Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

gemeenteraad openbaar

maandag 22 april 2024

20:00
Locatie

Raadzaal

Voorzitter
Jan Schouwaerts

Agendapunten

  1. 1
    01. OPENBARE ZITTING
  2. 2

    Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de notulen en het verslag van de vorige zitting op 25 maart 2024 goed te keuren.

  3. 3

    Gemeente Stabroek is aandeelhouder van de intergemeentelijke vereniging Pidpa. De gemeente ontving een uitnodiging voor de algemene vergadering op 19 april 2024. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda van deze algemene vergadering goed te keuren en het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente dienovereenkomstig vast te stellen.

  4. 4

    Gemeente Stabroek is deelnemer van de EVA vzw Gymhal de Rekke. De gemeente ontving een uitnodiging voor de algemene vergadering op 29 april 2024. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda van deze algemene vergadering goed te keuren en het mandaat van de vertegenwoordigers van de gemeente dienovereenkomstig vast te stellen.

  5. 5

    Gemeente Stabroek is aandeelhouder van de intergemeentelijke vereniging FINEG. De gemeente ontving een uitnodiging voor de algemene vergadering op 14 mei 2024. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda van deze algemene vergadering goed te keuren en het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente dienovereenkomstig vast te stellen.

  6. 6

    Gemeente Stabroek is aandeelhouder van de intergemeentelijke vereniging Fluvius OV. De gemeente ontving een uitnodiging voor de algemene vergadering op 5 juni 2024. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda van deze algemene vergadering goed te keuren en het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente dienovereenkomstig vast te stellen.

  7. 7

    Gemeente Stabroek is aandeelhouder van de intergemeentelijke vereniging Fluvius Antwerpen. De gemeente ontving een uitnodiging voor de algemene vergadering op 12 juni 2024. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda van deze algemene vergadering goed te keuren en het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente dienovereenkomstig vast te stellen.

  8. 8

    Gemeente Stabroek is aandeelhouder van de intergemeentelijke vereniging IKA. De gemeente ontving een uitnodiging voor de algemene vergadering op 13 juni 2024. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda van deze algemene vergadering goed te keuren en het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente dienovereenkomstig vast te stellen.

  9. 9

    Gemeente Stabroek is deelnemer in de projectvereniging BiscUiT. De gemeente ontving het jaarverslag en het financieel verslag 2023 van de projectvereniging. De gemeenteraad dient hiervan kennis te nemen.

  10. 10

    Lokaal bestuur Stabroek nam de laatste jaren reeds verschillende initiatieven om tot een positieve organisatiecultuur te komen. Een onderdeel hiervan zijn de organisatie van kleine en grote teambuildingsactiviteiten tijdens de werkuren. Ontmoetingsactiviteiten buiten de werkcontext worden georganiseerd door Stabpers, de personeelskring van gemeente en OCMW Stabroek. Het engagement van het bestuur en de opdracht van Stabpers werd neergeschreven in de nota Verbindende activiteiten. De samenwerking met Stabpers werd verder geconcretiseerd in een convenant. Aan de raad wordt nu gevraagd kennis te nemen van de nota Verbindende activiteiten en de convenant tussen bestuur en Stabpers goed te keuren.

  11. 11

    Elke gemeente is wettelijk verplicht om een hemelwater- en droogteplan te hebben tegen eind 2024, indien de gemeente nog Vlaamse subsidies wil krijgen betreffende riolering. Dit plan werd opgesteld in samenwerking met verschillende stakeholders, en voorgelegd aan verschillende gemeentelijke adviesraden. De gemeenteraad keurde het Hemelwater- en droogteplan voor gemeente Stabroek goed.

  12. 12

    Bij het verlenen van een verkavelingsvergunning in de Molensteeg werd bepaald dat een stuk grond van 54, 7 m² in de wegenis Molensteeg kosteloos en om niet aan de gemeente Stabroek diende te worden afgestaan. In uitvoering van deze voorwaarde werd door notaris An Sibiet, te Kapellen, een ontwerp van akte opgemaakt. Aan de raad wordt gevraagd deze ontwerpakte goed te keuren
    De akte zal verleden worden door notaris An Sibiet.

  13. 13

    De gemeenteraadsleden hebben de mogelijkheid om vragen te stellen.